Δράση Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (23 – 30 Σεπτεμβρίου 2019)

ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ & ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ

Προληπτικός Αθλητιατρικός έλεγχος Αθλητών & Αθλουμένων. Αξιολόγηση της Λειτουργικής και Φυσικής Κατάστασης Αθλητών & Αθλουμένων του Γενικού Πληθυσμού της Κύπρου διαμέσου Εργομετρικών Εξετάσεων και Δοκιμασιών στο Κέντρο Αθλητιατρικών Ερευνών Κύπρου. (ΚΑΕΚ). Η συγκεκριμένη επιδημιολογική μελέτη διεξάγεται από το Κέντρο Αθλητιατρικών Ερευνών Κύπρου ( ΚΑΕΚ ) τα τελευταία 20 χρόνια με αθρόα συμμετοχή του Γενικού Πληθυσμού και με τεράστιο ερευνητικό ενδιαφέρον, αφού το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται αφορά ένα παγκόσμιο κοινωνικό πρόβλημα στον χώρο της Υγείας και του Αθλητισμού το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα αυξημένα περιστατικά θανάτων από Καρδιοαγγειακές και Εγκεφαλικές παθήσεις ως αποτέλεσμα του σύγχρονου υποκινητικού τρόπου ζωής που προάγει τον πρόωρο βιολογικό εκφυλισμό του ανθρώπου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο ΚΑΕΚ για εξετάσεις, το οποίο στεγάζεται στο Πολυπροπονητήριο "Ευάγγελος Φλωράκης", από τις 9:00 το πρωϊ καθημερινά μετά από διευθέτηση ραντεβού με την Γραμματέα του Κέντρου στο τηλέφωνο 22 461515. Οι εξετάσεις θα περιλαμβάνουν: Κλινικό Έλεγχο Καρδιοαναπνευστικό Έλεγχο Σωματομετρήσεις Δυναμομετρήσεις Ευλυγισία.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ

Το Πρόγραμμα "Αθλητισμός Για Όλους " του ΚΟΑ διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο "Μουσική και κίνηση", στην Αίθουσα πολλαπλής Χρήσης του Κ' Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού. Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν, Γυναίκες όλων των ηλικιών και να γνωρίσουν το πρόγραμμα του PILATES και τα οφέλη που έχει για την υγεία.
23 Σεπ 2019

Ημερίδα με θέμα "Ο Αθλητισμός ως Εργαλείο Ζωής"

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας Αθλητισμού 2019, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ) και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας συνδιοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με θέμα «Ο Αθλητισμός ως εργαλείο ζωής». Η ημερίδα, σκόπό έχει να επιμορφώσει και να ενημερώσει γυμναστές, φοιτητές, αθλητές αλλά και οποιοδήποτε ενδιαφέρεται για θέματα σχετικά με την φυσική δραστηριότητα, την άσκηση, την κίνηση και την ποδηλασία. Η ημερίδα θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις απο ειδικούς στον κάθε τομέα, όπως επίσης και συζήτηση/απορίες, μετά απο κάθε παρουσίαση.

Break Time Active Play

Η δράση αποτελεί μια  προσπάθεια σε  εθνικό επίπεδο, για τη δημιουργία  ενός δημιουργικού και δραστήριου κλίματος απασχόλησης όλων των παιδιών με παιχνίδια (ατομικά και ομαδικά) παιδαγωγικού – ψυχοκινητικού και συναισθηματικού χαρακτήρα κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Μέσα από τη δράση αυτή γίνεται προσπάθεια  για την καλλιέργεια αξιών και υιοθέτησης στάσεων και συμπεριφορών που απαρτίζουν τη σύγχρονη δημοκρατική πολιτότητα, μέσα από την ανάπτυξη υγιών σχέσεων μεταξύ των παιδιών και της δημιουργικής / δραστήριας  απασχόλησής τους. Στόχος είναι η καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων (αποδοχή και σεβασμός του άλλου, φιλία, συνεργασία, αλληλεγγύη, συλλογικότητα, σεβασμός σε κανόνες) συμβάλλοντας στη δημιουργία των αυριανών δημοκρατικών πολιτών. Το σχέδιο δράσης έχει επίκεντρο γενικά το σύνολο των παιδιών του σχολείου, με συνεργούς τους γονείς και φορείς από την ευρύτερη κοινωνία του σχολείου. Η δράση αυτή συνεχίζεται καθόλη τη σχολική χρονιά ( 2019 – 2020 ).      

Move to improve Energizing Brain Breaks

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο σε όλα τα σχολεία της Δημοτικής Εκπαίδευσης.  Σε κάθε τάξη θα οριστούν μαθητές που ασχολούνται με τον αθλητισμό (π.χ. ποδόσφαιρο, μπαλέτο, χορό, καλαθόσφαιρα, κ.ο.κ) ως  «Πρεσβευτές».  Η δράση θα γίνει κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος μέσα στην τάξη (όχι στο μάθημα Φυσικής Αγωγής).  Το μάθημα θα διακοπεί για ένα (1) λεπτό κατά τη διάρκεια του οποίου  τα παιδιά «Πρεσβευτές» θα δείξουν στους συμμαθητές τους διάφορες ασκήσεις που κάνουν κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους και θα αθληθούν μαζί τους. Στη δράση θα μπορεί να συμμετέχει και ο εκπαιδευτικός

Μύηση και γνωριμία των παιδιών και εκπαιδευτικών με θαλάσσια αθλήματα

Η δράση αποτελεί μια εβδομαδιαία προσπάθεια με στόχο να καλλιεργήσουμε στους συμμετέχοντες την αγάπη προς τη θάλασσα, τη χαρά, την απόλαυση και την άσκηση που προσφέρουν τα αθλήματα θαλάσσης. Επίσης, η δράση στοχεύει στην ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων αυτοπροστασίας που οφείλουν να έχουν όταν απολαμβάνουν το κολύμπι. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί θα γνωρίσουν τέσσερα από τα ολυμπιακά αθλήματα που γίνονται στη θάλασσα (ιστιοπλοΐα, καγιάκ, beach volley, κολύμπι) και τους κανόνες ασφάλειας που έχουν σχέση με το νερό. Η δράση αυτή συνεχίζει να διεξάγεται τους μήνες Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και Μάη, Ιούνη.  

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

Ο Δήμος Γερμασόγειας και το Κέντρο Νεότητος Ακρούντας διοργανώνουν τοπική δράση τοξοβολίας στο πλαστικό γήπεδο του χωριού που βρίσκεται στην οδό Ποταμιάς. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της τοξοβολίας, η οποία, παρόλο που θεωρείται στατικό άθλημα, προσφέρει ένα σύνολο πλεονεκτημάτων στον οργανισμό του αθλητή. Η τοξοβολία ως άθλημα ακρίβειας, συγκέντρωσης και εσωτερικής πειθαρχίας, βοηθά στη διαχείριση των συναισθημάτων άγχους και στην αντιμετώπιση της διάσπασης της προσοχής. Παράλληλα, ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την υπομονή. Ασκείται σαν άθλημα ή σαν απλό χόμπι από χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, χωρίς όριο ηλικίας, καθώς δεν απαιτούνται ιδιαίτερα σωματικά προσόντα ή έντονη σωματική καταπόνηση.

ομαδικα προγραμματα γυμναστικης

Τοπική δράση η οποία προφέρεται στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου. Ομαδικές τάξεις γυμναστικής από άτομα όλων των κοινωνικών στρωμάτων, από επαγγελματίες αθλητές μέχρι και από άτομα της τρίτης ηλικίας που στόχο έχουν τη βελτίωση της καρδιακής ικανότητας, της μυϊκής ενδυνάμωσης, αύξηση της αντοχής, αύξηση της ευλυγισίας, αύξηση της άλιπης μυϊκής μάζας και μείωση του σωματικού λίπους. Για συμμετοχή στο πρωτάθλημα θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την υποδοχή του Αθλητικού Κέντρου στο τηλέφωνο 22129700.

Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης

Τοπική δράση η οποία προσφέρεται στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου. Απευθύνεται σε όλους τους φίλους του αθλήματος της αντισφαίρισης. Θα περιλαμβάνει αγώνες διπλού με αγώνες κατάταξης σε ομίλους και μετά απλού αποκλεισμού. Πρωτάθλημα ομαδικό, διπλό αντρών, διπλό γυναικών και διπλό αντρών – γυναικών. Για συμμετοχή στο πρωτάθλημα θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την υποδοχή του Αθλητικού Κέντρου στο τηλέφωνο 22129700.

Μοιραστείτε το

Ημερολόγιο

« Δεκέμβριος 2022 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Empty (2)